Η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, συναντήθηκε σήμερα Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015, στο Διοικητήριο, με τον γενικό πρόξενο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, Vassil Petkov Valchen, και τον υποπρόξενο, κ. Todor Petrov.

Μετά το τέλος της συνάντησης, η υφυπουργός δήλωσε: 

Υποδέχτηκα με χαρά τον Πρόξενο της Βουλγαρίας. Υπάρχουν ζητήματα που αγγίζουν σοβαρά και τις δύο πλευρές, για το οποία θα πρέπει να δράσουμε από κοινού προκειμένου να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ο τουρισμός είναι ένα από αυτά, αλλά και η αμφίδρομη διείσδυση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. 

Επίσης τέθηκε το ζήτημα τις διαχείρισης των υδάτων των διασυνοριακών ποταμών που μας αφορούν. Σε συνεργασία με τους αντίστοιχους υπουργούς εξωτερικών θα εργαστούμε, ώστε να προωθήσουμε αλλά και να αντιμετωπίσουμε το φλέγον αυτό ζήτημα.

 

Από την πλευρά του ο γενικός πρόξενος της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, Vassil Petkov Valchev, αφού ευχαρίστησε την Υφυπουργό για τη συνάντηση, τόνισε:

Ήταν πολύ ωφέλιμη η συνάντηση, γιατί συζητήσαμε θέματα συνεργασίας η οποία έτσι κι αλλιώς ήταν άριστη, αλλά βλέπω ότι θα γίνει ακόμα καλύτερη από εδώ και στο εξής. Συζητήσαμε για τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στα έργα υποδομής, αλλά και τη συνεργασία με τα Πανεπιστήμια. Συζητήσαμε επίσης για το θέμα ευκολότερης πρόσβασης για τους τουρίστες αλλά και σε επίπεδο εταιριών για τις οικονομικές σχέσεις.