Πραγματοποιήθηκε σήμερα 19/06 στη γεμάτη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Oceanis η παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών με το ΚΚΕ για τις εκλογές της 7ης Ιούλη.

 

Με το άνοιγμα της εκδήλωσης σύντομο χαιρετισμό - δήλωση συμπόρευσης με το ΚΚΕ έκαναν οι Τόλας Δημήτρης - γυναικολόγος και Κυραναστάσης Δημήτρης – καθηγητής μουσικής. Ο Τόλας Δημήτρης ανάμεσα σε άλλα επισήμανε «Είναι τέτοιες οι συνθήκες αυτής της εκλογικής μάχης που επιβάλουν σε ανθρώπους σαν κι εμένα, που περάσαμε από τις γραμμές της ΚΝΕ και του Κόμματος και είτε μείναμε ως σήμερα στο πλευρό του με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, είτε ακόμα ακόμα και για κάποιους που έκαναν στο παρελθόν διαφορετικές πολιτικές επιλογές, αλλά τώρα βγάζουν τα αναγκαία συμπεράσματα, να βάλουμε όλοι τώρα πλάτη για να ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ, για να δυναμώσει η συνεπής εκείνη δύναμη που στα δύσκολα δεν τα διπλώνει, που δεν φλέρταρε ποτέ με τις καρέκλες και τα αξιώματα». Από τη μεριά του ο Κυραναστάσης Δημήτρης ανέφερε «είναι τιμή μου η πρόσκληση της Τομεακής Επιτροπής Καβάλας του ΚΚΕ. Στηρίζω το ΚΚΕ, γιατί βρέθηκε σε όλους τους αγώνες των εργαζομένων όλο το προηγούμενο διάστημα, ανάμεσα τους και στον αγώνα των αναπληρωτών καθηγητών. Γιατί αποτελεί τη μοναδική πολιτική δύναμη που μπορεί να ορθώσει «φρούρια αντίστασης» στην αντιλαϊκή πολιτική. Γιατί το ψηφοδέλτιο του κι εδώ στην Καβάλα αποτελεί απόδειξη ότι αποτελείται από αγωνιστές, πρωτοπόρους εργαζόμενους, νέους και γυναίκες της εργατικής τάξης.»

 

Την κεντρική ομιλία έκανε στη συνέχεια ο Δημήτρης Παπατολίδης, γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής ΑΜ-Θ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Ανάμεσα σε άλλα σχολίασε το πόσο επικίνδυνες είναι οι εξελίξεις όπως διαμορφώνονται στην ανατολική Μεσόγειο, καταδεικνύοντας τις ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία στηρίζει με κάθε τρόπο τον αμερικανονατοϊκό σχεδιασμό, αλλά και όλων των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, με πρώτο και καλύτερο τη ΝΔ που έχει δώσει διαπιστευτήρια ότι θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο. Ανέφερε ότι το κριτήριο στις εκλογές της 7ης Ιούλη πρέπει για τον καθένα να είναι η ίδια του ζωή και οι πραγματικές ανάγκες που έχει σήμερα. Κρίνεται, όπως είπε, το πόσο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ, η μοναδική δύναμη που είναι σταθερά και μόνιμα δίπλα στο λαό, σε κάθε δυσκολία, σε κάθε αγώνα.

 

Επίσης, κάλεσε όλους τους φίλους του ΚΚΕ να συμβάλουν με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στην ενίσχυση του Κόμματος, να βοηθήσουν να φτάσει η φωνή μας σε ακόμα περισσότερους εργαζόμενους, να βρεθούν δίπλα μας σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά. Τέλος, κάλεσε τον κόσμο εκείνο που παρά την όποια απογοήτευση, νιώθει αριστερός και προοδευτικός να βγάλει συμπεράσματα από όλα τα προηγούμενα χρόνια και να ενισχύσει αποφασιστικά το ΚΚΕ.

 

 

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Τον λόγο, στη συνέχεια πήρε ο Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Καβάλας του ΚΚΕ Βασίλης Καταπόδης και ανακοίνωσε τους υποψήφιους βουλευτές με αλφαβητική σειρά.

 

ΓΙΑΓΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ : εργαζόμενος στον κλάδο των τροφίμων. Πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων & Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Καβάλας και εκλεγμένος στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καβάλας. Μέλος της Επιτροπής περιοχής ΑΜ-Θ του ΚΚΕ.

 

ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ : ιδιωτική υπάλληλος. Διετέλεσε πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Καβάλας, σήμερα είναι αντιπρόεδρος. Είναι μέλος της Τομεακής Επιτροπής Καβάλας του ΚΚΕ.

 

ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΟΔΩΡΟΣ : Αυτοαπασχολούμενος, μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Κομμωτών-τριών και κουρέων  Ν. Καβάλας. Είναι μέλος του Γραφείου Περιοχής ΑΜ-Θ του ΚΚΕ.

 

ΠΗΛΙΤΣΗ ΧΑΡΙΣ : Γεννήθηκε στη Ξεριά Νέστου από αγροτική οικογένεια, σπούδασε Η/Υ και λογιστικά στην Αθήνα, όπου και εργάστηκε για πολλά χρόνια. Είχε πλούσια συνδικαλιστική δράση στην Ένωση Αμαξωμάτων και Μηχανικών Αυτοκινήτων (Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας) ως Γραμματέας του ΔΣ. Επίσης, διετέλεσε μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και του προεδρείου της ως Γενικός Γραμματέας. Είναι δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκη Συσπείρωση στο Δήμο Νέστου. Είναι συνταξιούχος του ΙΚΑ και κατοικεί μόνιμα στη Χρυσούπολη.

 

ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ : Γεννήθηκε στην Καβάλα το 1986. Φοίτησε στην Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας, διατηρεί κατάστημα πώλησης γεωργικών εφοδίων στον Aκροπόταμο Καβάλας. Είναι περιφερειακός σύμβουλος Αν. Μακεδονίας – Θράκης με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Είναι μέλος της Τομεακής Επιτροπής Καβάλας του ΚΚΕ.

 

 

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ : Γεννήθηκε στο Βέλγιο από γονείς μετανάστες και μεγάλωσε στη Θάσο. Είναι ηθοποιός, σκηνοθέτις και αναπληρώτρια θεατρολόγος. Αποφοίτησε από το Πανεπιστημίου Καλών Τεχνών θεατρικών σπουδών και της δραματικής σχολής Βεάκη. Διετέλεσε πρόεδρος στο σύλλογο σπουδαστών σχολών χορού, θεάτρου, κινηματογράφου. Είναι μέλος των ΠΕΣΥΘ, ΣΕΗ και Συλλόγου εκπαιδευτικών Ηρακλείου «Θεοτοκόπουλος».

 
 
(δελτίο Τύπου)