Για τον εορτασμό της εορτής του Πολιούχου Αποστόλου Παύλου και της 106ης επετείου από την απελευθέρωση της Καβάλας, το έτος 1913, ορίζονται οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις: 

ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ των οδών, πλατειών, του Φρουρίου της πόλης και όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών και Οργανισμών, κατά τις βραδινές ώρες από την 28η έως και την 29η Ιουνίου 2019.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, Οργανισμών, των οικιών και ιδιωτικών καταστημάτων, από τις οκτώ (8) το πρωί της 28ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 29ης  Ιουνίου  2019.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

 

10:00 Έπαρση Σημαίας, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο παλαιό Ηρώο της πόλης -έμπροσθεν παλαιού Υδραγωγείου (Καμάρες)

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  28 ΙΟΥΝΙΟΥ  2019

19:00 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινόςστον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου. 

20:00 Απόδοση τιμώνκατά την προσέλευση των επισήμων από την Φιλαρμονική του Δήμου Καβάλας.

 

 

 

 

20:30 Επίσημη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Πολιούχου Αγίου Αποστόλου Παύλου με τη συνοδεία Στρατιωτικού Αγήματος, της Φιλαρμονικής του Δήμου Καβάλαςκαι τμημάτων Πολιτιστικών Συλλόγων δια των οδών: Ομονοίας, Κουντουριώτου και  Ύδρας με κατάληξη στο Μνημείο Άφιξης του Αγίου Αποστόλου Παύλου, στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου, όπου θα τελεστεί Αρτοκλασία και η Απόλυση.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ  29 ΙΟΥΝΙΟΥ  2019

 

07:00 Όρθρος και Πανηγυρική, Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία  με Θείο Κήρυγμα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου.

08:00 Επίσημη Έπαρση Σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας, από την Φιλαρμονική του Δήμου Καβάλας.

10:15 Προσέλευση επισήμων και απόδοση τιμών από την Φιλαρμονική του Δήμου Καβάλας.

10:30 Επίσημη Δοξολογίαστον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η κα. Μαρίνα Φιλιππίδου, Δικηγόρος και Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας. 

 

11:15 π.μ. Επιμνημόσυνη Δέηση και Κατάθεση Στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, από την Δήμαρχο Καβάλας, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας,  τον Στρατηγό Διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, τον Αντιπρύτανη του ΔΙ.ΠΑ.Ε., τον Δ/ντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, τον Διοικητή της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καβάλας, Προέδρους Παραρτημάτων Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, Προέδρους Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Εκπροσώπους Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης.

 

Τήρηση Ενός Λεπτού Σιγής στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων. 

Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου. 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 30  ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

20:20 Επίσημη Υποστολή Σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας από την Φιλαρμονική του Δήμου Καβάλας.

21:00 Αγρυπνία στην Μνήμη του Αγίου Αποστόλου Παύλου και των λοιπών Αγίων Αποστόλων στην Παλαιοχριστιανική Βασιλική Α΄ στους Αρχαίους Φιλίππους. 

 

Σε ό,τι αφορά τις Ιεροτελεστίες, παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου. Τα θέματα που αφορούν την παράταξη, απονομή τιμών, τάξη, κίνηση τροχοφόρων κτλ., παρακαλούνται να ρυθμίσουν οι αρμόδιες Στρατιωτικές, Αστυνομικές και Δημοτικές Αρχές.

Τελετάρχες ορίζουμε τον κ. Αλέξανδρο Αρμάγο, υπάλληλο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και τον κ. Ιωάννη Τατσίδη, υπάλληλο του Δήμου Καβάλας.