Δύο διαφορετικοί κόσμοι φάνηκαν να συγκρούονται τις τελευταίες μέρες στην Καβάλα ως προς το αν πρέπει να υπάρχει εξέδρα. Αυτή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία συντάχθηκε και η δήμαρχος (ΝΔ) που πρότεινε κατάργηση της εξέδρας κι αυτή του αντιπεριφερειάρχη (ΝΔ) που τάχθηκε κατά των «αυτοσχεδιασμών που θα υποβάθμιζαν τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου». Η δε κυβέρνηση δεν στέλνει εκπρόσωπο στην παρέλαση. Ποιος θα ανέβει τελικά στην εξέδρα;

 

Προ ημερών, οι βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν δημόσια πρόταση για την κατάργηση της εξέδρας και στην τοπική παρέλαση (το τι πρότειναν μπορείτε να το διαβάσετε εδώ).

 

Με την πρόταση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε να συμφωνεί απόλυτα και η προερχόμενη από τη ΝΔ, δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα (δείτε τι δήλωσε εδώ).

 

Σε νεότερες δηλώσεις του, ο βουλευτής Δημήτρης Εμμανουηλίδης είπε μεταξύ άλλων: «Οι εξέδρες έχουν τελειώσει. Αυτό το υπερύψωμα δημιουργεί μια κοινωνική απόσταση. Δεν ψηλώνει ο άνθρωπος ανεβαίνοντας σε ένα ικρίωμα εξέδρας».

 

Σχολιάζοντας την πρόταση των βουλευτών, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος είπε ότι δεν υπήρξε κανένα γραπτό αίτημα ή πρόταση των βουλευτών προς την Περιφέρεια και πρόσθεσε ότι «εάν οι βουλευτές επιθυμούν αλλαγές στις παρελάσεις, ας αλλάξουν το σχετικό νόμο».

 

Μάλιστα ο κ. Μακρόπουλος σχολίασε: «δεν πρέπει να κάνουμε αυτοσχεδιασμούς ούτε να επιτρέψουμε να υποβαθμιστεί ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου».

 

Ο κ. Μαρκόπουλος ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας είπε ότι η προετοιμασία έχει γίνει και η παρέλαση θα διεξαχθεί κανονικά, υπονοώντας ότι δεν ελήφθη υπόψιν κάποια πρόταση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ γιατί κάτι τέτοιο δεν κατατέθηκε γραπτώς και γιατί ο νόμος ορίζει συγκεκριμένα πράγματα.

 

Ωστόσο δήλωσε ότι δεν είναι αρμόδια η Περιφέρεια για την εξέδρα.

 

Δείτε τις δηλώσεις Εμμανουηλίδη και Μαρκόπουλου όπως προβλήθηκαν στο Center tv.

 

 

 

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση δεν όρισε, όπως συνηθιζόταν επί χρόνια, εκπρόσωπό της για την παρέλαση της Καβάλας. Ουδείς γνωρίζει ποιος θα είναι όρθιος στην εξέδρα ως το «τιμώμενο πρόσωπο» προς το οποίο θα «στρίψουν κεφάλι» οι μαθητές…

 

Αυτό που μένει να φανεί είναι αν θα υπάρξουν τελικά και εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ στην εξέδρα.

 

Η ατομική ανακοίνωση της βουλευτή Αλεξάνδρας Τσανάκα (δείτε την εδώ) δείχνει ότι μάλλον δεν υπάρχει και απόλυτη συμφωνία μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.