Ο Υποψήφιος Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης, έδωσε σήμερα, Τρίτη 11 Ιουνίου, στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες του.

 

Ο κ. Λαζαρίδης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι θεωρεί καθήκον του να γνωρίζουν όλοι οι πολίτες με τι εισέρχεται στην πολιτική, ενώ υπογράμμισε ότι η διαφάνεια και η ειλικρίνεια είναι ύψιστης σημασίας λέξεις για τον ίδιο.

 

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο κ. Λαζαρίδης κατά τη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες του:

 

«Μπαίνω στην πολιτική για να αλλάξω κάποια πράγματα. Δεν μπαίνω στην πολιτική για να αλλάξω αυτό που είμαι. Αντίθετα, θέλω να γνωρίζετε όλες και όλοι πολύ καλά ποιος είναι ο Μακάριος Λαζαρίδης. Να ξέρετε από πρώτο χέρι με ποιον έχετε να κάνετε.

 

Για μένα προσωπικά, η διαφάνεια και η ειλικρίνεια είναι για μένα ύψιστης σημασίας λέξεις.  Ειδικά, όταν μιλάμε για δημόσια πρόσωπα. Όταν μιλάμε για πολιτικούς.

 

Για αυτό το λόγο, πήρα την απόφαση να δώσω στη δημοσιότητα το Πόθεν Έσχες μου. Να γνωρίζουν όλοι οι πολίτες, με διαφάνεια και δίχως αστερισκους, με τι μπαίνω στην πολιτική. Θέλω, εφόσον οι πολίτες μου δείξουν με τη ψήφο τους την εμπιστοσύνη τους και καταφέρω να εκλεγώ στο ελληνικό Κοινοβούλιο, να ξέρουν όλοι πώς μπήκα για να μπορούν να με κρίνουν όταν θα φύγω.

 

Η διαφάνεια είναι για μένα προτεραιότητα. Οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να ξέρουν τι ακριβώς κάνουν οι πολιτικοί. Δική μου δέσμευση είναι ότι κάθε χρόνο, ανεξάρτητα από τη συνολική δημοσίευση που γίνεται κεντρικά από την Βουλή των Πόθεν Έσχες όλων των βουλευτών από όλες τις παρατάξεις, εγώ θα δίνω στη δημοσιότητα μόνος μου στην Καβάλα το πόθεν έσχες μου. Για να μπορεί κάθε πολίτης όταν με συναντά στο δρόμο να ξέρει με ποιον έχει να κάνει. Ποιος είναι απέναντι του.

 

Ξέρετε, είναι γεγονός ότι οι πολιτικοί έχουμε κατ’ επανάληψη απογοητεύσει τους πολίτες. Τους έχουν δώσει κάθε δικαίωμα να αισθάνονται καχυποψία. Τους έχει δυσαρεστήσει με συνέπεια αρκετοί να έχουν χάσει την πίστη τους σε εμάς.

 

Είναι καθήκον μας να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να αποκαταστήσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολιτικούς και τους πολίτες.

 

Σε αυτή ακριβώς τη λογική κινούμαι. Για αυτό το λόγο καταθέτω σήμερα ενώπιόν σας δημόσια το πόθεν έσχες μου».

 

Το πόθεν έσχες του κ. Λαζαρίδη έχει αναρτηθεί στο http://www.mlazaridis.gr.

 

(δελτίο Τύπου)