Στο επίκεντρο βρίσκεται και πάλι η «ανοιχτή» υπόθεση της ακτής Καλαμίτσας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Κηπούπολης Τάσο Κεσόγλου,τα μέλη δηλώνουν έτοιμα να αναλάβουν την καθαριότητα της παραλίας.

 

Το Δ.Σ του συλλόγου αποφάσισε (έπειτα από σύσκεψη) να ξεκινήσει τις διαδικάσιες από την επόμενη κιόλας εβδομάδα,καθώς τα παράπονα που λαμβάνουν ,τόσο από τους λουόμενους  όσο και από τους κατοίκους της περιοχής , είναι πολλά.

 

ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

 

Την ίδια στιγμή ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας Ανέστης Τσουρουκίδης, εξηγεί τους λόγους καθυστέρησης στην τοποθέτηση των ψάθινων ομπρελών στις 15 συνολικά ακτές που έχει ο Δήμος Καβάλας.Οι εκλογές άλλαξαν τον προγραμματισμό και το ελάχιστο προσωπικό στο τμήμα καθαριότητας αξιοποιήθηκε διαφορετικά.Αξίζει ωστόσο να αναφερθεί ότι πολύ σύντομα θα ενισχυθεί με προσωπικό το τμήμα καθαριότητας , έπειτα από σχετική απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου, η οποία και έγινε γνωστή στον Αντιδήμαρχο Καθαρίοτητας,το πρωί της Τρίτης.

 

Ωστόσο η καθυστερήσεις στην τοποθέτηση των ομπρελών φαίνεται πως δεν αποτέλεσαν πρόβλημα για τους λουόμενους της περιοχής καθώς η έλλειψη καθαριότητας και τουαλέτας συνεχίζουν να βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας.