Σε αυτές τις εκλογές η πολιτική που ορθώνει ταξικούς φραγμούς στο δικαίωμα των μαθητών μας στην μόρφωση και παρακωλύει το εκπαιδευτικό μας έργο, πρέπει να καταδικαστεί και στο επίπεδο της τοπικής διοίκησης.

 

Όλα τα προηγούμενα χρόνια οξύνθηκαν τα προβλήματα που ταλανίζουν την παιδεία εξαιτίας της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, αλλά και των πλειοψηφιών της τοπικής διοίκησης που λειτούργησαν ως “νεροκουβαλητές” αυτής της πολιτικής με ελάχιστες εξαιρέσεις. Όλοι γνωρίζουμε τις ανεπάρκειες, τα υπέργηρα κτήρια με τον ελλιπή αντισεισμικό έλεγχο και την γενικότερη υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών την ίδια στιγμή που πρέπει να καλυφθούν οι ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των σχολείων.

 

Βέβαια, οι περισσότερες διοικήσεις των Δήμων και των Περιφερειών ανέχτηκαν όλη αυτή την κατάσταση και λειτούργησαν ως χειροκροτητές της κεντρικής εξουσίας. Ευθυγραμμίστηκαν με την λογική που θεωρεί «κόστος» την χρηματοδότηση της παιδείας, την ίδια στιγμή που δίνεται πακτωλός χρημάτων σε μια χούφτα μεγαλο-επιχειρηματίες, οι οποίοι απομυζούν όλο τον πλούτο για «πάρτη τους» και για όλους εμάς κηρύσσουν τη λιτότητα. Λιτότητα που επιβάλλεται ακόμη και στα στοιχειώδη όπως: α) τα αναλώσιμα υλικά των σχολείων  β) το απαραίτητο εκπαιδευτικό υλικό για τη στοιχειώδη λειτουργία του Νηπιαγωγείου, εξαναγκάζοντας γονείς και εκπαιδευτικούς να βάζουμε συνεχώς βαθύτερα το χέρι στην τσέπη για να εξασφαλιστούν αυτά που θα έπρεπε να είναι αποκλειστική ευθύνη της πολιτείας. Ακόμη και η εξασφάλιση κατάλληλων κτιριακών δομών κρίνεται πολυτέλεια και «πετιούνται» νήπια και προνήπια σε ευτελώς ακατάλληλες αίθουσες  γ) την πρόσληψη του στοιχειωδώς αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Δυστυχώς, οι τοπικές διοικήσεις αντί να συμβάλλουν, μέσω της διεκδίκησης από την εκάστοτε κυβέρνηση μαζί με τον λαό, στην ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών λειτούργησαν ως μηχανισμός φορομπηχτικής πολιτικής και ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών των δήμων.

 

Στον αντίποδα όλων αυτών βρίσκονται οι εκλεγμένοι της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ που αγωνίζονται καθημερινά για την διαμόρφωση ισχυρής λαϊκής αντιπολίτευσης. Η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση θα αποτιμηθεί στους καθημερινούς αγώνες, στην πάλη των εργαζομένων ενάντια στην πολιτική που τους αντιμετωπίζει σαν κόστος και στους αγώνες των μαθητών που βλέπουν το δημόσιο σχολείο να υποβαθμίζεται. Η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση θα μείνει στη Λαϊκή Συσπείρωση! Δεν θα οδηγηθεί δια της τεθλασμένης στην υπεράσπιση της εκάστοτε κυβέρνησης. Είναι ανάγκη λοιπόν να αναδειχθούν αγωνιστές δήμαρχοι και περιφερειάρχες που θα βάζουν μπλόκο στους σχεδιασμούς της κεντρικής εξουσίας και της ΕΕ και θα οργανώνουν μαζί με τον λαό την αντεπίθεση βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες.

 

Έχουμε μπροστά μας μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση όπου συγκρούονται δυο γραμμές. Η μΊα είναι η γραμμή της συναίνεσης, της υποταγής και της διαχείρισης της βαρβαρότητας που ζούμε και η άλλη είναι η πάλη για την ανατροπή. Εμείς τασσόμαστε με την δεύτερη!    

 

Ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση σε Δήμους και Περιφέρειες

 

 

Ψήφος στο ΚΚΕ για να δυναμώσουμε τη φωνή μας ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές που προωθούνται από την ΕΕ

 

  • Κοσμίδου Ανθούλα - υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στον Δήμο Καβάλας
  • Κουτρουμπάνη Αργυρώ - υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στον Δήμο Καβάλας
  • Κυραναστάσης Δημήτρης - υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Καβάλας
  • Πακαταρίδης Χρήστος- υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Παγγαίου
  • Σαμαράς Μαργαρίτης - υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Παγγαίου
  • Σπαθάρης Φώτιος- υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Παγγαίου
  • Στάμος Σπυρίδων- υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Καβάλας
  • Τόμπρος Γεώργιος- υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Νέστου
  • Τσολάκης Παναγιώτης - υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Καβάλας
  • Φακάκη Ξανθή - υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στον Δήμο Παγγαίου
  • Ποιμενίδης Βασίλης -  υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης

 

(δελτίο Τύπου)