Καβάλα

Η απόφαση ενεργοποιείται όταν ο χάρτης πρόβλεψης είναι στην κατηγορία κινδύνου: 4 ή σε κατάσταση συναγερμού κατηγορία κινδύνου: 5. 

Τρία άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές στην Καβάλα το χρονικό διάστημα από 3 έως και 10-5-2024.

Την απεικόνιση της αρχαίας πόλης των Φιλίππων παρουσίασε πριν από μερικές ημέρες η ιστοσελίδα The Archaeologist σε μια δημιουργία του Balage Balogh, καλλιτέχνη που ειδικεύεται στις απεικονίσεις αρχαίων μνημείων.

Ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την επίσκεψη του στην Καβάλα την Παρασκευή (10/05), ανέφερε πως έχουν δρομολογηθεί 8 σημαντικά έργα για τον Νομό Καβάλας.

Η Θασιακή Ένωση Καβάλας, κάνει κάλεσμα για την παρουσίαση του ανασκαφικού έργου του Στρατή Παπαδόπουλου, Δρος Αρχαιολογίας και Επίτιμου Διευθυντή Αρχαιοτήτων, με θέμα: «Η Πίστυρος του Αιγαίου. Μια αποικία με θέα στη μητρόπολη».

Μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, έγινε γνωστό πως θα γίνει μείωση ή απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη, για το 2024, σε οικονομικά ή κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του Δήμου Καβάλας.

Ο διευθυντής της νοσηλευτικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου της Καβάλας, Γεώργιος Τσιγάρας, στέλνει το δικό του μήνυμα για την παγκόσμια ημέρα νοσηλευτών (12 Μαΐου), τονίζοντας τα προβλήματα που δημιουργούνται στα νοσοκομεία λόγω έλλειψης προσωπικού.

Ο βουλευτής Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης συνόδευσε τον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σταϊκούρα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Καβάλα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε γνωστό το πρόγραμμα της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκης για τις επόμενες ημέρες.

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου ο πρώην μπασκετμπολίστας και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς θα επισκεφθεί την Καβάλα.

Ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της περιφέρειας ΑΜΘ και βουλευτές της Καβάλας, ανέφερε πως έχουν δρομολογηθεί έργα για τον Νομό Καβάλας.

Ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Απόστολο Μουμτσάκη, παραβρέθηκε την Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 στην τελετή υποδοχής της νέας εικόνας της Παναγίας της Χαλκεριώτισσας

Στη σύσκεψη συμμετείχαν και εκπρόσωποι γεωτεχνικών, ώστε να διατυπωθούν και να καταγραφούν τα προβλήματα στην φετινή καλλιεργητική χρονιά.

Ανακοινώθηκε η σειρά με την οποία θα εμφανιστούν οι χώρες που συμμετέχουν στον μεγάλο τελικό της Eurovision, το Σάββατο 11 Μαΐου.

Αλλαγές στα δρομολόγια του πλοίου Aqua Blue ανακοίνωσε η εταιρεία SeaJets λόγω των ισχυρών ανέμων που θα πνέουν στο Αιγαίο.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χωράφας ενημερώνει ότι στις 14 Μαΐου 2024, ημέρα Τρίτη είναι η εορτή του Αγίου Θεράποντος.

Το μεσημέρι του Σαββάτου ο Γραμματέας του ΚΟΣΜΟΥ θα μεταβεί στην Καβάλα όπου θα έχει συνάντηση με την ΑΜΚΕ Επιστημονική Ομάδα «Οψόμεθα Εις Φιλίππους». 

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής 10 Μαΐου άρχισε η περιοδεία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα, στην Καβάλα.

Μία φωτογραφία του Μιλτιάδη Δημητριάδη μας ταξιδεύει στο μακρινό 1970, όταν η εικόνα της Καβάλας ήταν διαφορετική.

Οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας αρχίζουν στις 10 Μαΐου, και θα ολοκληρωθούν στις 31 του ίδιου μήνα. Δικαίωμα εγγραφής έχουν τα παιδιά που είναι γεννημένα από 01/01/2021 έως 01/03/2024.

Διοικητικό πρόστιμο αξίας 937,5€, επιβλήθηκε σε άνδρα στο Παλαιοχώρι του Δήμου Παγγαίου, την Πέμπτη 09 Μαΐου, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελευθερούπολης.

Στις 11 Μαΐου ο Δήμος Καβάλας, θα πραγματοποιήσει για μία ακόμη χρονιά τις “Χοροδράσεις”, σε συνεργασία με τις χορευτικές ομάδες των πολιτιστικών συλλόγων και τις σχολές χορού της πόλης. 

Κατάθεση στεφάνων έγινε στον Δημοτικό Κήπο Καβάλας, την Πέμπτη 9 Μαΐου, για την εθνική αντίσταση κατά των δυνάμεων του ναζισμού και του φασισμού.

Η ΔΕΥΑ Καβάλας ενημέρωσε πως λόγω εργασιών θα διακοπεί η παροχή νερού την Παρασκευή (10/05) από τις 08:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι, στα οικοδομικά τετράγωνα που περικλείονται από τις οδούς: Τενέδου – Σοφοκλή Βενιζέλου – Παπαντωνίου – Μικράς Ασίας – Κασταμονής – Φαναρίου – Λυδίας – Θάλασσα Μαρμαρά – Τροίας – Ίμβρου – Τενέδου.

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ο νέος νόμος με τίτλο "Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις." 

Τα μέλη του ΔΣ του ΒΙΟΠΑ Καβάλας υπέβαλλαν την παραίτηση τους, προκειμένου να διευκολύνουν την πρόθεση της Περιφέρειας, που κατέχει το 51% να ορίσει νέα διοίκηση. 

Έρχεται για τρεις μόνο παραστάσεις στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου την Παρασκευή 17 Μαΐου στις 21.00 και το Σάββατο 18 Μαΐου στις 18.30 και στις 21.00.

Σελίδες